Geen kale plekken meer in je baard

0
1020

Waar vroeger de kaken en wangen van mannen nog werden geschoren, zien we nu dat steeds meer mannen hun snorren en baard hebben. Het is de trend van het moment en elk type baard is dan ook in. Van stoppelbaard tot lange baard, we zien alle vormen en maten voorbij komen. Ook de baarden met kale plekken erin want helaas kan niet iedere man een hele volle baard laten groeien. Sommige mannen hebben kale plekken in de baard en dit is het geval bij meer mannen dan je zou verwachten. De oplossing voor kale plekken in je baard? Dat lees je in deze blog.

Een baardtransplantatie

Op het gebied van lichamelijke gebreken kunnen artsen en chirurgen tegenwoordig veel updaten. Van het optillen van delen van het gezicht tot het verkleinen of opvullen van enkele lichaamsdelen, niets is te gek meer. Ook geen lege plekken in de baard opvullen. Een baardtransplantatie is in principe hetzelfde concept als een normale haartransplantatie. Haarzakjes worden verwijderd uit het donorgebied. In veel gevallen is dit een donorgebied van de persoon zelf en van daaruit wordt het haarzakje getransporteerd naar het gezichtsgebied waar de kale plekken opgevuld moeten worden. Dit is een van de nieuwere technieken die het meest worden gebruikt bij een transplantatie. De FUT-methode is een oudere techniek en wordt tegenwoordig steeds minder gebruikt. Bij deze techniek wordt een strook huid met haar uit het donorgebied verwijderd en naar het gezicht verplaatst. Deze vorm van baardtransplantaties wordt steeds minder gekozen omdat het een serieuzere ingreep is.

Wat kost deze procedure

Een baardtransplantatie lijkt voor veel mannen een oplossing, maar waarom zien we nog mannen met kale plekken in hun baard? Deze procedure is natuurlijk niet gratis. Er hangt zelfs een behoorlijk prijskaartje aan. De kosten van een baardtransplantatie bedragen circa € 1.500, -. Dit bedrag kan echter soms variëren. Sommige klinieken hebben vaak aanbiedingen die de kosten aanzienlijk lager maken, waardoor de procedure voor mannen een stuk toegankelijker wordt. Houd er rekening mee dat er ook aanbiedingen worden gedaan door partijen die officieel geen kliniek zijn. U kunt er natuurlijk voor kiezen om de behandeling hier te laten doen, maar de kwaliteit is hier niet altijd gegarandeerd. Dit komt omdat alleen gekwalificeerde en gecertificeerde artsen en artsen in een officiële kliniek werken. Zo weet u zeker dat de behandeling goed wordt uitgevoerd zodat het best mogelijke resultaat wordt behaald.