8 dingen die je moet weten voordat je naar Thailand gaat

Plant u een reis naar ‘The Land of Smiles’? Een reis naar Azië heeft me een adrenalinestoot gegeven zoals ik nog nooit heb meegemaakt in West-Europa of het Caribisch gebied. Sinds mijn twaalfde heb ik last van een vreselijke ‘reislust’. In deze blog deel ik wat informatie die je moet weten voordat je op vakantie gaat! Zelf kende ik sommige van deze feiten nog niet, en dan zult u in Bangkok met uw mond praten …

EEN

Eet met een lepel, niet met een vork. Geen grapje. Het wordt als onbeleefd beschouwd om van je vork te eten. In plaats daarvan gebruik je je vork om je eten op je lepel te zetten. En met je lepel schuif je je snack naar binnen.

Twee

Ja, mensen zijn echt zo aardig. Wees niet verbaasd als er plotseling een vreemde naar je toe komt voor een interview. Er is geen addertje onder het gras, ze houden er gewoon van om met je te praten. Daar moest ik als gesloten Nederlander aan wennen!

Drie

In de rij staan? Dat doen we niet. Dit kostte me een paar dagen voordat ik erachter kwam. En dan moet je lang wachten op het toilet. In plaats van een rij vormen Thaise mensen een menigte. Dus begin met het verkleinen van je persoonlijke bubbel, want je krijgt niet veel persoonlijke ruimte in Thailand.

Vier

Neem ’s nachts een taxi en overdag een tuk-tuk. Taxi’s zijn misschien comfortabeler, maar met tuk-tuks heb je een veel beter zicht op het land. En beide zijn net zo eng. Oh, en als je ’s nachts naar Patpong Road gaat (het Thaise equivalent van de rosse buurt van Amsterdam), spreek dan een tijd af met je taxichauffeur wanneer hij je weer ophaalt. Het is moeilijk om een ​​lift te vinden tussen alle dronken en vechtende mensen.

Vijf

Er is maar één verboden woord in Thailand: de koning. Zeg niets over hem.

Zes

Gokken is niet altijd toegestaan. (Dat is een bevel van de koning, over wie je niet moet praten. Is het niet gek?). Maar op de dagen dat gokken is toegestaan, kunt u een gokje wagen op paardenrennen. Een legendarische ervaring gegarandeerd.

Zeven

Eet zoveel mogelijk mango’s. De mango’s in Thailand zijn echt heerlijk, niet te vergelijken met de harde knopen die we in Nederland gewend zijn.

Acht

In veel tempels en paleizen is het nodig om lichaamsdelen te bedekken. Zorg ervoor dat je ellebogen en knieën bedekt wanneer je Thaise tempels bezoekt. Pro tip: neem altijd een licht jasje mee. Zodat u, zelfs als u onverwachts een prachtige tempel tegenkomt, naar binnen kunt.

Dat waren mijn tips voor vandaag!