Wat spijt me! Een tijdje geleden heb ik een huis gekocht. Er moest veel aan worden gedaan omdat er een ouder echtpaar woonde dat niet echt op innovatie was gericht (laten we maar zeggen). Dus ik heb er veel puin uit gehaald. Ik heb ook een muur uitgebroken zodat de woonkamer en keuken nu met elkaar zijn verbonden. Op dat moment heb ik ook de parketvloer van de woonkamer verwijderd.

Zonde

Ik heb daar voor altijd spijt van. Destijds dacht ik dat het me niet beviel en dat ik nergens een vergelijkbare vloer zou kunnen vinden. Ik heb dit niet eens geprobeerd. Ik moest een extra stuk vloer zoeken omdat de woonkamer en keuken nu in elkaar overlopen en ik overal dezelfde vloer wilde hebben. Ik heb nu (goedkoop) laminaat ge├»nstalleerd. En je kunt eigenlijk al zien dat het niet lang zal duren. Nu ik terugdenk aan de parketvloer die erin zat, zag ik er eigenlijk geen beschadigingen aan. Deze was namelijk goed onderhouden. Achteraf was het veel te impulsief en misschien wilde ik alle ‘oude spullen’ uit huis halen zodat ik een nieuwe start kon maken.

Goede leerervaring

Gelukkig kan ik er ook van leren. Ik weet nu dat ik in de toekomst overstap naar een parketvloer. Allereerst vind ik het eigenlijk sowieso leuk. Ten tweede moet ik in de toekomst wat langer nadenken voordat ik dit soort beslissingen neem. Ik weet dat een parketvloer relatief duurder kan zijn dan een laminaatvloer. De vloer gaat naar mijn mening echter echt langer mee en heeft een heel andere uitstraling. Dit komt doordat er voor een parketvloer een andere houtsoort wordt gebruikt.

Tegen de tijd dat ik mijn huidige laminaatvloer moet vervangen, ga ik overal rondkijken om te zien of er iets is waarvan ik denk dat het echt geschikt is voor mijn huis. Wanneer ik overtuigd ben van een bepaalde vloer, heb ik dit keer met mezelf afgesproken dat ik minimaal een paar dagen moet wachten voordat ik deze daadwerkelijk koop. Ik wil natuurlijk voorkomen dat mij hetzelfde weer overkomt.
Welke verdieping heeft jouw voorkeur? Heb je bijvoorbeeld wel eens de verschillen tussen parket en laminaat bestudeerd?