Het klinkt misschien logisch dat een houten vloer niet zo duurzaam is. Ten slotte moeten er voor hout in huis bomen worden gekapt en dat is over het algemeen niet erg milieuvriendelijk. Wil je bij het ontwerpen van je woning rekening houden met het milieu, dan is een houten vloer eigenlijk geen optie. Maar wat dan? Is een laminaatvloer duurzaam? En is dit duurzamer dan PVC-vloeren? Daar vertel ik je in deze blog nog wat meer over. Op die manier kunt u bij het kiezen van een vloer voor uw nieuwe woning bewuste keuzes maken die passen bij uw opvattingen over milieuvriendelijkheid. Lees hieronder verder en ontdek hoe duurzaam laminaat is!

Houtsoort

Allereerst hangt de duurzaamheid van het laminaat af van de houtsoort waaruit het laminaat is gemaakt. Laminaat heeft van nature een ‘houten uitstraling’ en het zal je dan ook niet verbazen dat laminaat onder andere van hout is gemaakt. Het is gemaakt van een combinatie van hout en kunststof en de kern van HDF (geperst hout). Voor de duurzaamheid van het laminaat maakt het dus uit van welke houtsoort het laminaat is gemaakt. U heeft laminaat met een zogenaamd ‘FSC keurmerk’. Dit is hout verkregen onder verantwoord bosbeheer, wat bijdraagt ​​aan het behoud van de bossen in de wereld. Dus koop je laminaat met dit keurmerk? Dan ben je bij ons aan het goede adres en heb je duurzaam laminaat in handen!

Makkelijk te onderhouden

Bovendien is laminaat heel gemakkelijk te onderhouden. Waar je op een houten vloer helemaal moet schuren en lakken is een vlek op laminaat vaak makkelijk te verwijderen door er gewoon een doek met wat schoonmaakmiddel overheen te vegen. Daarnaast heeft laminaat een harde toplaag waardoor slijtage niet zo snel optreedt en is de vloer makkelijk schoon te maken met een vochtige doek of een stofzuiger. Over het algemeen hoeven er maar weinig middelen te worden gebruikt om de laminaatvloer, die extreem duurzaam is, te onderhouden. Zo komen er geen nare stoffen in het riool en zijn er ook minder plastic verpakkingen die weggegooid moeten worden.

Gaat lang mee

Eindelijk gaat een laminaatvloer lang mee. Dat is fijn, want dan hoef je niet zoveel hout te gebruiken als je zou willen om na een paar jaar je vloer te vervangen. Uiteindelijk zijn hiervoor minder bomen gekapt en dat is extreem duurzaam! Als u wilt dat uw laminaatvloer duurzaam is en dus lang meegaat, is het een goede tip om voor een dik type laminaat te kiezen. Over het algemeen gaat dik laminaat langer mee, omdat de kwaliteit simpelweg beter is. Het is natuurlijk geheel afhankelijk van uw levensstijl welke dikte laminaat u nodig heeft. Maar over het algemeen: dikker laminaat is beter en duurzamer! En kijk voor goed laminaat op Laminaatenparket.nl!