Geeft u uw geld gemakkelijk uit? Of ben jij iemand die elke kwestie drie keer overweegt? Voor beide bestedingspatronen is iets te zeggen en veel mensen zullen ergens in het midden zitten. Hoewel het natuurlijk goed is om zorgvuldig en zorgvuldig met je geld om te gaan, zijn er ook situaties waarin het goed is om meer geld uit te geven. Omdat goedkoop vaak duur is … En een duurdere aanschaf kan op de lange termijn goedkoper zijn, omdat de kwaliteit van je aankoop hoger is en je dus langer plezier hebt van je aankoop. En dan is deze duurdere aanschaf uiteindelijk de financieel slimmere aanschaf, ook al lijkt dat in eerste instantie niet per se zo. In deze blog gaan we in op enkele aankopen waarbij je beter gaat voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Kleren

Je draagt ​​je kleding elke dag, dag na dag. Je kleding zal op die manier veel te verduren krijgen. Hoe zit het met de effecten van zon en regen, slijtage door gebruik of slijtage door veelvuldig wassen? Wie kiest voor kleding van goede kwaliteit, zal hier langer plezier van hebben dan wie altijd voor de goedkoopste optie gaat. Doordat een shirt van 10 euro goedkoop lijkt, maar dit shirt na 3 maanden versleten is en je altijd een nieuw shirt moet kopen, kom je toch op 40 euro per jaar. Aan de andere kant, als je voor een duurder shirt gaat en het langer kunt gebruiken, kun je goedkoper worden. Het enige verschil is dat het aankoopbedrag hoger is. Maar vooral voor kleding die je elke dag draagt, zoals Nachtkleding voor dames, loont het om voor kwaliteit te gaan in plaats van kwantiteit. U kunt online veel kleding van goede kwaliteit kopen, waaronder kleding in grote maten voor dames.

Keukengerei

Hetzelfde geldt voor keukengerei. Hoeveel avonden per week kook je? En hoeveel zijn er per maand of per jaar? Dit aantal kan zo snel oplopen, daarom is het belangrijk dat u keukengerei van hoge kwaliteit heeft. Zo slijt hij minder snel en heb je er langer plezier van. En keukengerei van een hogere kwaliteit is vaak prettiger in gebruik dan een goedkoop en gammel alternatief. Dus doe jezelf een plezier en ga voor kwaliteit!

Fiets

Wij Nederlanders fietsen veel en je fiets heeft veel te verduren. Weet u eigenlijk hoeveel kilometer u per week fietst? Kijk maar waar je je fiets voor gebruikt! Kies je voor een kwalitatief goede fiets, dan heb je er langer plezier van, heb je minder reparatiekosten en kom je niet voor onverwachte slijtage te staan. Zo verstandig!