Er zijn een aantal dingen waar een vrouw niet zonder kan. Mijn man vindt dat ik overdrijf met mijn 20 paar. Ik zie het meer als een keuze voor bijna elke dag van de maand. Verschillende stoffen en kleuren, je kunt het niet bedenken dat ik ze heb. Speciaal voor mijn schoenenverslaving heb ik een extra kast gebouwd. Mijn man vond dit iets minder leuk, omdat hij er de voorkeur aan gaf de extra ruimte voor zijn games te gebruiken.

Waar komt het vandaan?

Ik heb altijd een schoenverslaving gehad. Ik heb veel schoenen gehad sinds ik klein was. Ik wilde nooit speelgoed van mijn ouders, maar altijd schoenen. Gelukkig groeide ik snel uit mijn schoenen, waardoor ik weer een nieuw paar kon kiezen. Ik dacht dat het de beste reis van de maand was. Gezellig met moeders in de stad en dan met vijf paar nieuwe schoenen thuiskomen. Mijn man vindt het een beetje overdreven, maar hij heeft zijn eigen hobby’s, zoals gamen. Die man heeft maar liefst 100 spellen ?!

Mijn favorieten

Er zijn natuurlijk schoenen die ik meerdere keren per week draag. Soms verander ik mijn schoenen op dezelfde dag. Dat voelt best goed. Ik hou van mijn pumps. Ik heb ze in zeven verschillende kleuren, voor elke outfit een ander paar. Ik kan ook niet zonder mijn Waldläufer. Deze schoenen zijn de beste. Ik zou hier de marathon kunnen lopen.

Het is heel gemakkelijk voor mijn vrienden en familie om kerstcadeaus te kopen. Elk jaar krijg ik van iedereen een nieuw paar. De duurzame kant in mij hoort natuurlijk ook bij het feest. Elk jaar doneer ik tien paar schoenen aan kinderen in het buitenland. Ze verdienen ook om cadeaus voor Kerstmis te ontvangen.

Online of offline?

Ik ga vaak liever naar de winkel om de schoen aan te passen. Op dit moment heb ik zelfs de ene schoenmaat 40 en de andere maat 42. Ik vind het zo zonde om de schoenen terug te sturen. Daarom pas ik ze het liefst in de winkel. Ook is het vaak gezelliger, zeker als er een vriendin of mijn lieve moeder langskomt. Mijn vriend wil er gewoon niets van weten. Hij zeurt dat ik te veel schoenen heb, dus ik zeg vaak dat ik met een vriend ga lunchen als ik eigenlijk een nieuw paar schoenen ga kopen.