Plan uw vakantie vooruit

0
688

Er zijn nu geen vakanties, maar we kunnen deze van tevoren boeken. Hoe meer tijd er verstrijkt, hoe meer we leren over de situatie waarin we ons nu bevinden. Daar kunnen we op anticiperen als we voor vakanties kiezen. In deze blog vertel ik je meer over de soorten vakanties die je vooruit kunt boeken. Lees je?

Met de auto of trein

Allereerst zal ik altijd een vakantie met de auto of met de trein aanbevelen. Zeker als je in Europa blijft, wat in de huidige situatie aan te raden is. Het vliegtuig is erg milieuvervuilend en reizen met de auto of trein is net zo leuk. Het maakt de reis meer onderdeel van de vakantie. Daarnaast is het soms ook veel goedkoper. We moeten allemaal een klein beetje bijdragen om het milieu te beschermen. Dit is een heel eenvoudige manier om dat te doen. Uiteraard is de reistijd in veel gevallen langer, maar vergeet niet dat er ook extra tijd komt kijken bij het vliegen, bijvoorbeeld door reistijd naar het vliegveld en het lange wachten daar.

Buiten je eigen land

Wil je even weg uit ons kikkerlandje, dan kun je alsnog in de omgeving blijven door naar bijvoorbeeld Duitsland te reizen. Houd te allen tijde de gezondheidsmaatregelen in de gaten. Reizen naar een buurland kan nog steeds hetzelfde effect hebben als reizen naar het buitenland. Ondanks dat het dichtbij is, heeft Duitsland bijvoorbeeld in bepaalde situaties een andere keuken en andere gebruiken. Daarnaast is de taal anders en dat geeft je het gevoel op vakantie te zijn.

Het echte kampeergevoel

Ook kunt u naar de campings in Duitsland. Gezellig en eens iets anders dan Frankrijk. Daarnaast is het landschap hier heel divers en dat is ook een groot verschil met de andere landen, waaronder Nederland. Hier is alles plat. Neem je eigen tent of caravan mee of huur iets op de locatie en je vakantie kan beginnen.

Veiligheid eerst

Neem altijd de maten van de vakantiebestemming in acht. Het is beter om van tevoren te boeken dan op korte termijn een vakantie te regelen. Zo verklein je de kans op teleurstelling als de huidige gezondheidssituatie verandert en moet je dus je vakantie aanpassen. Maar dat betekent niet dat u helemaal geen vakantie moet boeken. Zelfs in deze tijden verdienen we iets om naar uit te kijken.