Denk aan het nieuwe tuinseizoen en haal de natuur in huis

0
812

Dit is het perfecte moment om na te denken over wat voor soort dahlia je volgende zomer in je tuin zou willen hebben. In de tussentijd haal je de natuur gewoon in huis door een amaryllisbol in huis te kweken. Dahlia’s zijn een van de meest geliefde snijbloemen en u zult waarschijnlijk meteen begrijpen waarom u ze ziet. De amaryllis is ook zo mooi, dus reden genoeg om hem in huis te halen terwijl jij beslist hoe je tuin er daarna uit komt te zien. Lees meer over de amaryllis en de dahlia!

De amaryllis is de koningin van de winter

De amaryllis is echt een geweldige bloem. Als je deze bloem ziet, kun je niets anders doen dan stoppen en hem van dichtbij bekijken. En het leuke is: je hoeft geen groene vingers te hebben om deze bloem te laten groeien. Het is ook super leuk om te zien hoe de bol zich ontwikkelt. Meestal duurt het ongeveer tien weken voordat de hele bloem tevoorschijn komt. Voordat u aan de slag gaat met de amaryllisbol is het belangrijk dat u deze in een bak met water doet. Dit zorgt ervoor dat de bol wordt gestimuleerd om wortels aan te maken. U kunt het vervolgens neerleggen of op de plaats van bestemming plaatsen. Met een amaryllisbol kun je vele kanten op.

Decoreer je huis met een amaryllisbol

Zoals gezegd kun je de amaryllisbol op veel manieren combineren. Je kunt hem bijvoorbeeld in een glazen vaas zetten zodat je duidelijk het groeiproces kunt zien. Ook benadruk je de lengte van de stelen van de amaryllis. Dat garandeert een geweldig effect! U kunt de amaryllisbol ook gewoon in een bloempot plaatsen. Hij zal zich zeker thuisvoelen tussen uw andere groene vrienden. En aangezien we de kerst nadert, kun je hem ook heel mooi gebruiken in een kerststuk. Daarin steelt de amaryllis echt de show!

Selecteer dahlia’s voor het volgende tuinseizoen

Nadat u uw huis gezellig heeft gemaakt met de amaryllis, is het tijd om te onderzoeken hoe u uw tuin voor volgend jaar kunt inrichten. Als u een liefhebber bent van amaryllissen, zult u ook gek zijn op dahlia’s. Hun oogverblindende kleuren zijn een lust voor het oog. Bovendien heb je er lang plezier van, want ze bloeien van midden zomer tot de eerste herfstvorst. Bij het zoeken naar dahliabollen kunt u grofweg kiezen uit drie verschillende categorie├źn. Zo heb je bijvoorbeeld de enkelbloemige dahlia’s, de halfdubbele dahlia’s en tot slot de gevulde dahlia’s. Binnen deze bloemvormen worden ook soorten gehuisvest. Kijk maar eens wat u aanspreekt! Op basis daarvan kunt u waarschijnlijk een mooie keuze maken voor uw tuin.