Zo geef je sfeer en karakter aan je huis!

0
901

Ben je net verhuisd of heb je net je vertrouwde plek gerenoveerd, maar heb je het gevoel dat je iets mist? We vergeten nooit de essentiële meubels en dergelijke, maar decoratie- en sfeermakers zijn wat moeilijker in te plannen als je bezig bent met klusjes, zorg ervoor dat je een bed hebt om in te slapen en dat alle benodigdheden aanwezig zijn in huis als je wil koken. , wassen, enzovoort. Maar als je je net hebt gesetteld, kan het ook buitengewoon moeilijk lijken om zo’n nieuwe plek karakter te geven. Weet u niet zeker waar u moet beginnen? Lees hier de beste tips!

Licht is belangrijk!

Licht kan veel verschil maken wat een kamer uitstraalt, hoe je je erin voelt en hoe het eruit ziet. Plafondlampen raden we af als je echt iets warms en gezelligs wilt maken. Sfeervolle verlichting is waar het om draait! Een dimbare vloerlamp of kaarsjes verspreid door het huis geeft veel meer karakter dan spotjes aan het plafond. Ook het soort gordijnen dat je in verschillende kamers hebt, bepaalt in hoge mate de lichtinval. Denk dus goed na over waar de zon opkomt en ondergaat wanneer je ervoor kiest!

Werk met kleuren

Kleur is eigenlijk, na licht, de beste sfeermaker die een huis kan hebben. Kleuren zijn nauw verbonden met onze emoties en gemoedstoestand. Wil je een gezellige huiselijke sfeer, dan is het slim om warme kleuren in je interieur te gebruiken zoals rood-, geel- en bruintinten. Maar als je de voorkeur geeft aan modern en strak, is zwart en wit erg mooi, of je kunt de kleuren wat koeler houden. Het hangt ervan af wat je wilt uitstralen met je interieur en in welke omgeving jij je goed voelt!

Mooie centerpieces

Als je het gevoel hebt dat er iets mis is en het niet echt werkt met kleine decoraties, is het misschien een goed idee om een ​​middelpunt voor je huis te zoeken. Dat bepaalt eigenlijk de hele sfeer, zodat je een maatstaf hebt om de rest rond te bouwen, en iets dat de aandacht trekt, zodat de rest er niet echt toe doet. Afhankelijk van je smaak kan zo’n middelpunt natuurlijk van alles zijn. Een enorme palmboom, een mooie Marokkaanse poef voor een kleurrijke sfeer, een bank of stoel met mooie patronen of bijzonder materiaal dat opvalt of bijvoorbeeld een prachtig kunstwerk dat de aandacht trekt.

Social media biedt ook veel inspiratie om je huis in te richten. Heb je een verslaving aan sociale media? Zoek dan direct hulp hiervoor.