Wat moet u weten voordat u een haartransplantatie ondergaat?

0
1004
Wat moet u weten voordat u een haartransplantatie ondergaat?

Nederlandse mannen en vrouwen kunnen haaruitval ervaren. Haaruitval is actually een truck de dingen die encountered ouderdom gepaard gaan, maar het kan ook op jonge leeftijd optreden. Je houdt emergency room natuurlijk niet truck om op jonge leeftijd cabbage plekken te krijgen. Gelukkig kun je hier iets aan doen. U kunt een haartransplantatie ondergaan. Bij het kiezen truck een haartransplantatie gaat u waarschijnlijk niet truck de ene op de andere dag ijs. Logisch, really want het is actually niet niets. Daarom is actually het verstandig om goed voorbereid aan de behandeling te beginnen. Wat dat betreft ben je bij ons aan het goede adres. In deze tekst vertellen our company u wat u moet weten voordat u een haartransplantatie ondergaat in een haarkliniek.

Dig werkt een haartransplantatie?

Heeft u nog nooit een haartransplantatie gehad? Dan ben je zeker benieuwd hoe een haartransplantatie in zijn werk gaat. Allereerst moet u weten dat bij een dergelijke transplantatie haren worden getransplanteerd truck het donorgebied naar het ontvangende gebied. De achterkant truck het hoofd is actually meestal het donorgebied. Dit komt doordat de haarzakjes op dit deel truck je hoofd een andere genetische aanleg hebben. Hierdoor zijn ze niet gevoelig voor hormonen. Andere dingen perish gewoonlijk haaruitval veroorzaken, zoals tension of een ongezonde levensstijl, hebben meestal geen invloed op de haarzakjes uit dit gebied.

Twee methoden voor haartransplantatie

U weet nu hoe de manner truck een haartransplantatie werkt. Nu wil je ongetwijfeld ook weten hoe het haar truck het donorgebied naar het ontvanggebied wordt verplaatst. Dit kan op twee verschillende manieren worden gedaan. Our experts leggen ze allebei hier kort uit:

– Follicular System Transplant (FUT)

Bij deze vorm truck haartransplantatie wordt emergency room een strook huid truck de achterkant truck uw hoofd verwijderd. Deze bit is actually maximaal 1 centimeter hoog en maximaal 15 centimeter species. Nadat de bit is actually verwijderd, wordt de wond eerst gehecht. De bit wordt vervolgens verdeeld in kleine grafts. Deze grafts worden vervolgens geïmplanteerd in het ontvangende gebied. U voelt niets truck deze haartransplantatiemethode, omdat u een plaatselijke verdoving krijgt.

– Extractie truck folliculaire eenheden (FUE)

Het grote verschil tussen de FUT-methode en de FUE-methode is actually dat je encountered de laatste methode geen litteken achterlaat. Dig is actually dit mogelijk? Omdat de haarzakjes een voor een worden verwijderd. Dit gebeurt encountered behulp truck een holle micronaald of een boor. De haarwortels worden vervolgens point in het ontvangende gebied geplaatst. Hiervoor worden plakjes gemaakt. Doordat de haarzakjes individueel truck je hoofdhuid worden verwijderd, ontstaan emergency room alleen kleine wondjes. Hier ontstaat een korst, waardoor aanhechten niet nodig is actually. Ook krijg je encountered de FUE-methode lokale anesthesie.

Is actually een haartransplantatie achteraf zichtbaar?

Ondergaat u een haartransplantatie volgens de FUT-methode? Dan zal emergency room achteraf een litteken ontstaan. Hierdoor kan het zichtbaar worden dat u een haartransplantatie heeft ondergaan. Als je lang haar hebt, is actually dit niet het geval. Het haar verbergt immers het litteken. Heeft u kort haar? Kies dan voor de FUE-methode. Emergency room blijft immers geen litteken achter. Qua haargroei is actually het nooit zichtbaar dat u een haartransplantatie heeft ondergaan. De nieuwe haren groeien in dezelfde richting als de remainder truck het haar op de betreffende plaats. Kortom: een haartransplantatie verstop je gemakkelijk.