Wanneer mensen voor langere tijd in hun huis wonen, merken ze vaak dat de muren naar hen toe komen. Wat vroeger goed was, is niet meer goed. Als je dit gevoel ook hebt, moet er echt iets gebeuren. Je eigen huis moet de plek zijn waar je jezelf kunt zijn en kunt ontspannen. Een lichte kamer draagt ​​hier zeker aan bij. Zo voelt een lichte kamer vrolijker en ruimtelijker aan dan een donkere kamer. Daarom ga ik je in het artikel vertellen hoe je een lichte kamer kunt creëren met zowel dag- als gecreëerd licht.

Maak gebruik van het daglicht

Verwijder de donkere gordijnen heel snel. Ze kunnen echt niet meer. Dit is het moment om uw woonkamer ruimer te laten aanvoelen. Door de donkere gordijnen te vervangen door witte gordijnen of witte jaloezieën heb je de eerste stap al gezet, maar ben je er nog niet. Nu is het ook zaak om de haarden in lichte kleuren te schilderen en spiegels op te hangen. De lichte kleur geeft een frisse indruk aan je woonkamer. De spiegels zorgen ervoor dat het daglicht verder in je woning gereflecteerd wordt. Door de weerkaatsing van de spiegel lijkt de ruimte veel groter. Zo heb je in 3 simpele stappen al goed gebruik gemaakt van normaal daglicht.

Kies mooi gemaakt licht

Met gecreëerd licht bedoelen we natuurlijk de lampen die je in huis plaatst. Blijf nu alsjeblieft niet bij een grote plafondlamp. Wanneer je ’s avonds maar 1 lichtbron gebruikt, zorgt dit voor veel schaduw in huis. Deze schaduwen maken de kamer natuurlijk vele malen donkerder en laten de kamer veel kleiner aanvoelen. En laten we duidelijk zijn dat dit niet het knusse donker is waardoor je lekker tegen je partner op de bank kruipt. Als je dat effect wilt creëren, raad ik je aan om kaarsen te gebruiken.

Of nog beter, kies voor afwisselend licht met kleur

Met gecreëerd licht zorg je er dan ook voor dat de woonkamer ruimtelijk oogt en ook in de avonduren. Eigenlijk meer dan dat het is. Helaas kan gecreëerd licht erg dof zijn. Gelukkig is hier een oplossing voor. Zo heb je licht gecreëerd dat je op verschillende kleuren kunt instellen. Een voorbeeld hiervan is een RGB ledstrip. Deze ledstrip zorgt ervoor dat de kamer op een vrolijke en feestelijke manier verlicht wordt. Zo beschik je over een ruime woonkamer en daarnaast een vrolijk ogende woonkamer.