Je kunt ervoor kiezen om je make-up in de badkamer of in de slaapkamer te doen, maar het is natuurlijk veel leuker als je er een speciale kamer voor hebt. Je hebt meer ruimte voor je make-up en het ziet er allemaal erg Hollywood-stijl uit. klinkt goed, nietwaar? Heb je de nodige ruimte in huis, maar nog geen make-up ruimte, dan is deze blog iets voor jou. Hier lees je alles over het voorbereiden en inrichten van een kamer om jezelf op te maken. Ik geniet nu een jaar van mijn eigen make-up kamer.

De basis

Gaat het om nieuwe ruimte, dan kan het zijn dat u alsnog moet pleisteren, de vloer moet leggen en schilderen. Zorg ervoor dat u online iemand vindt die goed is in het bepleisteren van muren, want dit moet vakkundig gebeuren. Om zeker te zijn van je bedrijf kun je vacatures aanbieden op Werkspot, zodat professionals daarop kunnen reageren. Dit geldt voor pleisterwerk, het leggen van de vloer en het schilderen van de muren. Pas als de basis van de kamer klaar is, kun je deze verder inrichten. En dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

De Woonboulevard

Als de ruimte helemaal klaar is, kun je gaan shoppen voor meubels. Het belangrijkste is de kaptafel. Mogelijk met mooie lichten rond de spiegel zoals ik deed. Bedenk leuke eye-catchers. In mijn make-up kamer staat bijvoorbeeld een prachtige mintgroene poef. Ik heb alle andere items in die kleur, goud of wit. Zo houd je de kamer rustig en krap. Voor de ideale kamer om het in te halen, is rust echt nodig. Kies bijpassende gordijnen en eventueel een vloerkleed voor het midden van de kamer. Opbergruimte is ook een absolute must voor je make-up tafel, want al die (soms overbodige) pallets, borstels en andere attributen moet je ergens achterlaten.

Klaar om te gebruiken

Als alles in de kamer is, is het bijna klaar voor gebruik. Je muren stucen en mooie meubels alleen zijn natuurlijk niet genoeg om je te laten lijken. Nu is het tijd om je make-up een mooi plekje in de kamer te geven. Als alles goed gaat, heb je voor voldoende opbergruimte gezorgd en kun je alles opbergen. Zodra alles is opgeborgen, is het klaar voor gebruik. Vanaf nu breng je je make-up in alle rust aan in een daarvoor bestemde ruimte.