Als je deze zomer een vakantie plant, maar geen idee hebt waar je heen moet, is Turkije een land om aan je lijst toe te voegen. Veel Nederlanders kennen dit land alleen van de all-inclusive resorts aan de kust, terwijl Turkije zoveel meer te bieden heeft dan dat. Wil je weten wat er allemaal te zien is in dit mooie en veelzijdige land? Lees dan snel verder!

Bezoek Efeze

Als je een vakantiebestemming in Turkije wilt bezoeken waar de lucht echt ruikt naar geschiedenis en cultuur, dan ben je in deze eeuwenoude stad op de juiste plek. Ephesus werd meer dan 3.500 jaar geleden gesticht door een Atheense prins. Door de jaren heen hebben verschillende volkeren hun stempel gedrukt op de stad, waardoor er een mooie samenhang van verschillende stijlen is ontstaan ​​die je door de hele stad kunt zien.

Tot op de dag van vandaag worden hier nog steeds archeologische opgravingen uitgevoerd. Dit betekent dat je om de zoveel jaar terug moet komen om de nieuwe ontdekkingen te bekijken!

Geniet van Turkse gastvrijheid aan de Turkse Rivièra

Langs de zuidwestkust van Turkije vind je een lange reeks pittoreske badplaatsen. Sommige hiervan kunnen zichzelf tot de mooiste badplaatsen aan de Middellandse Zee noemen. U kunt hier het hele jaar door genieten van mooi weer en gezellige gastvrijheid.

Boek een vlucht met Triptime naar Antalya en neem de tijd om deze oude stad te ontdekken. Aan de binnenkant van de oude stadsmuren vind je een netwerk van smalle en smalle steegjes die je overdag voldoende schaduw bieden. Bezoek de ruïnes van oude moskeeën en sta versteld van de cultuur en kunst.

Reis vanuit deze stad naar de prachtige kustplaatsen Alanya, Side, Kas en nog veel meer. Elk van deze steden heeft zijn eigen sfeer en dit zorgt ervoor dat elke plaats die je bezoekt doet denken aan een ander land.

Ontdek ondergrondse steden in Cappadocië

U kent deze regio wellicht van prachtige foto’s of documentaires. Het landschap in deze regio wordt gekenmerkt door de overblijfselen van vulkaanuitbarstingen van enkele duizenden jaren geleden. De lavastromen van deze vulkanen hebben het landschap gevormd tot een sci-fi-achtig zicht.

In totaal zijn 36 ondergrondse steden uit deze lavastromen gehouwen. Een daarvan is Kaymakli. Dit is de grootste stad van allemaal in deze regio. De stad is tot acht verdiepingen diep uitgehouwen uit de kliffen die door de lavastromen zijn ontstaan. Als u van plan bent deze stad te bezoeken, moet u rekening houden met claustrofobie. Als je daar gevoelig voor bent, is het een goed idee om je hierop voor te bereiden, want de ruimtes in deze ondergrondse stad zijn niet al te groot.