Duurzaam wonen met infrarood verwarming

0
1026

Ik ben onlangs verhuisd naar een nieuw huis. Omdat duurzaamheid erg belangrijk voor mij is, heb ik verschillende stappen gezet om mijn nieuwe woning aan te passen en te verduurzamen. Een van deze stappen is het plaatsen van infrarood verwarming, waar ik je in deze blog graag meer over wil vertellen.

Wat is infraroodverwarming

U vraagt ​​zich nu misschien af: wat is infraroodverwarming precies? Infrarood verwarming is een zeer duurzame vorm van verwarming. Niet alleen duurzaamheid is een belangrijk kenmerk van deze verwarmingsmethode. De verwarming is ook heel gemakkelijk toe te passen in elke woning of ruimte. infrarood verwarming wordt aangestuurd door het plaatsen van infrarood panelen. Deze panelen zijn eenvoudig te plaatsen. De verwarming van de kamer wordt geregeld door de warmte die deze elektrische panelen uitstralen. Het grote voordeel van infrarood verwarming ten opzichte van meer traditionele warmtebronnen is dat deze vorm van warmte niet alleen de lucht in een ruimte verwarmt. De infraroodstraling verwarmt ook de meubels en andere objecten in een ruimte, die op hun beurt warmte uitstralen en zo de ruimte op de juiste temperatuur houden.

Duurzaam verwarmen

Je bent natuurlijk ook benieuwd waarom infrarood verwarming zo duurzaam is. Verwarmen met infraroodpanelen is een zeer zuinige vorm van verwarmen. Ten eerste zijn deze panelen zeer energiezuinig waardoor ze weinig energie verbruiken. Dit merk je direct op de factuur! Verder zijn de panelen elektrisch en wordt er dus geen gebruik gemaakt van gas. Infraroodpanelen zijn ook ideaal te gebruiken in combinatie met andere duurzame oplossingen voor in huis, zoals zonnepanelen.

Infrarood panelen

Een ander voordeel van infrarood verwarming is dat de panelen in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Een infrarood verwarmingspaneel is daarom een ​​lust voor het oog en geen doorn in het oog, zoals een traditionele radiator. Ook kunt u infraroodpanelen kopen die helemaal zijn afgestemd op uw persoonlijke smaak en de ruimte. De mogelijkheden zijn vrijwel onbegrensd. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een infrarood paneel uitgevoerd als spiegel. Dit is een ideale manier om een ​​badkamer of gang te verwarmen, zonder kostbare ruimte in te nemen en een verwarmingselement in het zicht te installeren. U kunt er ook voor kiezen om het paneel te laten bedrukken met een print van uw favoriete schilderij. Zo zet je de infrarood verwarming weggewerkt in je woon- of slaapkamer, terwijl je geniet van het kunstwerk en de heerlijke warmte. Infrarood verwarming is ook verkrijgbaar als witte plafondpanelen. Zo verwarm je een ruimte onopvallend van bovenaf.

Is deze duurzame verwarmingsoplossing ook iets voor jou?