Zo krijg je grip op je leven!

0
1005

Veel mensen hebben het druk, zijn altijd met van alles bezig. Als je op deze manier op de automatische piloot leeft, kunnen er enkele belangrijke dingen misgaan en ben je soms het overzicht kwijt. En laten we eerlijk zijn, heb je nog een echt overzicht van alle dingen in je leven? Uw financiën bijvoorbeeld? Of uw verzekering? En wat heb je eigenlijk nodig om overzicht te hebben? Ik had zelf weinig controle over bepaalde gebieden van mijn leven, maar ik besloot daar verandering in te brengen. In deze blog bespreek ik een aantal van deze onderdelen met jullie en deel ik mijn tips.

1. Uw financiën

Weet u hoeveel geld u elke maand ontvangt? En misschien nog belangrijker: weet u hoeveel geld u elke maand uitgeeft? En dan heb ik het niet alleen over je grote vaste lasten zoals je huis, je auto en je telefoonrekening. Hoeveel geef je uit aan boodschappen? Of leuke uitjes zoals een avondje naar de film of een drankje op het terras? Veel mensen hebben hier geen idee van, maar ik raad je aan dit een paar maanden vol te houden. Hoeveel geef je eigenlijk uit? Een dergelijk inzicht kan u op eigen kosten verrassen. Soms geef je veel meer uit dan je denkt. Kijk waar uw geld naartoe gaat en bedenk of u het eens bent met uw huidige bestedingspatroon. Waar wil je meer geld aan uitgeven en waar minder?

2. Gezondheid en verzekering

Weet u eigenlijk hoeveel uw verzekering u maandelijks kost? En heb je een verzekering die past bij jouw huidige woonsituatie? Veel mensen hebben ooit een verzekering afgesloten en laten die dan gewoon doorlopen. Ook als hun situatie tussentijds verandert en de verzekering dus helemaal niet meer aansluit. Tijd om dit allemaal onder de loep te nemen!

Een verzekering die veel mensen liever niet overwegen, is een levensverzekering. Maar ik raad je aan hier naar te kijken, ook als je hoopt dat je het lange tijd niet nodig hebt.
Hetzelfde geldt voor een begrafenisondernemer. Maar het kan uw dierbaren een hoop zorgen en moeite besparen. Zoek online naar bedrijven voor een uitvaart amsterdam. Elke uitvaartondernemer heeft zijn eigen karakter, dus u kunt er een zoeken die bij u past.

3. Uw tijd

Heeft u enig idee waar u uw tijd doorbrengt? Dit klinkt voor de hand liggend, maar als je dit bijhoudt, zul je verrast zijn. Omdat er 24 uur in een dag zitten, waar besteed je het allemaal aan? Ik denk dat je een heel eind kunt komen met werken, huishouden en naar je telefoon kijken. Maar de rest van de tijd? U kunt allerlei apps voor uw telefoon downloaden om dit bij te houden. Hetzelfde geldt als voor de tips over uw financiën. Als u eenmaal weet waar u uw tijd aan besteedt, kunt u zien of u het eens bent met deze uitgaven en waar u iets wilt veranderen.