Weet wat je eet!

0
807

Zelf heb ik het idee dat we ons minder bewust zijn van wat we eten en waar het vandaan komt. Denk gewoon. Weet je bijvoorbeeld op wat voor soort plant een paprika groeit? Of dacht je dat paprika’s van een boom kwamen? Nu is dit niet zo moeilijk om erachter te komen over een paprika en het is ook heel goed zichtbaar in je eten. Toch zijn er ook dingen die we relatief veel eten waarvan we ons meestal niet bewust zijn. Dit soort vragen begon me de laatste tijd steeds meer te interesseren omdat ik merkte dat ik niet eens meer naar de ingrediënten keek, zolang ik het maar graag at. Maar of dit ook de beste manier is om gezond te leven? Dat betwijfel ik ten zeerste. Daarom is het soms goed om een ​​paar dingen uit te zoeken.

Voorbeeld

Hiervoor heb ik een goed voorbeeld in gedachten. Denk maar aan palmolie. Ooit van gehoord? Zonder het te weten, zit het in veel van ons voedsel. Denk maar aan margarine of frites. Zelfs in pizza of brood. Veel mensen kunnen zich voorstellen dat margarine olie bevat, maar dacht je dat van brood? Ik tenminste niet en was nogal verrast toen ik er voor het eerst achter kwam. Misschien denk je nu oké maar wat is het en waar komt palmolie vandaan? Ik zal dat hieronder uitleggen?

Wat is het en waar komt het vandaan?

Palmolie wordt gewonnen uit een bepaalde vrucht door een specifiek proces. De palmfruit. Deze vruchten groeien op een oliepalm en komen vooral voor in meer oosterse landen in Azië. De vrucht moet natuurlijk rijp zijn voordat er iets mee gedaan kan worden. Als dat het geval is, wordt het fruit gestoomd en geperst. Tijdens dit proces wordt de olie vrijgegeven en opgevangen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je hier meer over weten, kijk dan eens op de website van EPOA (European Palm Oil Alliance). Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is. Er is veel aanvullende informatie op hun website.

Nogmaals, het is soms verstandig om te bestuderen wat je eet, want je wilt natuurlijk zo gezond mogelijk leven. Hiervoor kunt u het beste zelf een beetje onderzoek doen en kijken waar het u zal brengen. Weet wat je eet!