Zzp\’er worden: Hoe doe je dat?

0
451

Jij wil Zzp’er worden en bent benieuwd waar te beginnen. Of wellicht ben je al begonnen, maar vraag je je vooral af waar al die freelance opdrachten blijven waar iedereen het de hele tijd over heeft. In welke categorie je ook valt en hoe lang je ook al Zzp’er bent, platforms als Younited zijn er om jou verder op weg te helpen. 

Het begin 

Zzp’er worden kan aanvoelen als iets ontzettend groots, uitdagends én spannends, maar gelukkig is het ook iets waarin al heel veel mensen je zijn voorgegaan. Het is dus zeker mogelijk, en er ligt ook al veel advies voor het oprapen, dingen waar je voor moet oppassen, dingen die je zeker wel of zeker niet moet doen, etc. Het eerste wat slim is om te doen, nog voordat je allerlei officiële beslissingen maakt, is advies vragen in je omgeving. Misschien heb je wel een oom die al jaren zijn eigen zaak heeft, of werkt je vader of werkte je opa toevallig als freelancer? Er is altijd wel iemand om je heen die je kan vertellen of het freelance leven iets voor jou is, en wat je vervolgens je allemaal moet afvragen. Er is minder baanzekerheid dan bij loondienst (je bent afhankelijk van opdrachten) en je hebt minder algehele zekerheid, maar ook meer vrijheid en meer ruimte om enorm hard te groeien. 

Het halve werk 

Dus, je bent eruit; je gaat zzp’er worden, of misschien ben je dat inmiddels al een tijdje. Maar dan heb je natuurlijk de hamvraag: hoe kom je aan je freelance opdrachten? Moet je daar een enorm netwerk voor hebben en allerlei belangrijke mensen voor kennen? Dat helpt natuurlijk, maar iets wat je pas écht op weg kan helpen met zowel het vinden van opdrachten als het bouwen aan je netwerk, is een freelance platform als Younited. Dit is een hub waar zowel freelancers als werkgevers hun berichten kunnen plaatsen en elkaar kunnen vinden. De perfecte opdrachtgevers voor jou lopen rond, mensen die precies nodig hebben wat jij te bieden hebt; je moet elkaar alleen nog vinden. 

 

Om freelancer te worden moet je honderd-en-een dingen regelen, maar je hoeft je geen zorgen te maken. Als je je goed inleest en op tijd inschrijft voor een freelance platform, komt het met die opdrachten én met jou helemaal goed. Veel succes met alles, en werk ze hé!