De mei vakantie staat voor de deur! Voor veel mensen in Nederland het moment om naar het buitenland af te reizen of om heerlijk thuis te genieten van een weekje vrij. Maar wanneer begint de mei vakantie precies?

In Nederland begint de mei vakantie op 29 april en duurt tot en met 13 mei. Deze periode staat ook wel bekend als Pinksteren omdat de tweede pinksterdag dit jaar valt op 9 mei. Deze periode is perfect om een paar dagen weg te gaan, maar ook om leuke activiteiten te doen met vrienden en familie.

Er zijn veel verschillende manieren om de meivakantie door te brengen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de polder of breng een bezoek aan een van de vele musea die Nederland rijk is. Of wat dacht je van een dagje shoppen in één van de gezellige steden? Er zijn talloze activiteiten die je met je gezin kunt ondernemen in deze leuke periode.

Kom jij ook genieten van de meivakantie? Vergeet dan niet om alle veiligheidsmaatregelen in acht te nemen en je aan alle regels te houden. Zo kunnen we samen genieten van een heerlijke meivakantie!

Welk deel van nederland begint met de meivakantie voor andere delen?

In Nederland begint de mei vakantie op verschillende data, aangezien dit afhankelijk is van de provincie waar men woont. In de meeste delen van Nederland begint de meivakantie op 29 april, maar er zijn ook provincies waarin de meivakantie op een ander moment begint. Zo begint de vakantie in Noord-Holland op 15 april en duurt tot en met 30 april. In Zeeland en Utrecht begint de meivakantie al op 6 april.

Ook al is de startdatum van de meivakantie verschillend per provincie, in ieder geval kunnen alle Nederlanders genieten van een lekkere vrije week in mei. Of je nu in Noord-Holland, Utrecht of Zeeland woont, er zijn genoeg leuke activiteiten te doen om te genieten van het mooie weer en het heerlijke zonnetje. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in een museum, ga naar het strand of ga lekker picknicken in een park. Er zijn tal van mogelijkheden om van de meivakantie te genieten!