hoe breed is een rol behang?

0
624

De keuze voor behang kan een lastige beslissing zijn, aangezien er verschillende materialen en patronen zijn waaruit je een keuze kunt maken. Maar welke materialen worden het meest gebruikt voor behangrollen?

Er zijn verschillende materialen die worden gebruikt voor het maken van behang, waaronder behangpapier, vinyl en textiel. Behangpapier is het meest populaire materiaal voor behangrollen. Het is eenvoudig te verwerken en te plaatsen, en het is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen. Vinylbehang is ook populair, omdat het bestand is tegen water en vuil. Het kan ook in veel verschillende dessins worden gekozen.

Textielbehang is ook populair onder veel mensen. Het heeft een luxueuze uitstraling en heeft de neiging om langer mee te gaan dan andere materialen. Het is gemakkelijk schoon te maken met een licht schuurmiddel en heeft de neiging om sterk te zijn, waardoor het op meerdere manieren kan worden gebruikt.

Vinyl en textielbehang rollen zijn populairder dan ooit, omdat ze duurzaam en makkelijk te installeren zijn. Met deze materialen kun je veel verschillende looks creëren, van modern tot klassiek en alles daartussenin. Bovendien kunnen deze rollen worden gecombineerd met andere decoratieve elementen om je wanddecoratie uniek te maken.

Hoe breed is een rol behang?

Een rol behang heeft een breedte van 10,05 meter en één rol is meestal goed voor één muur. De breedte van een rol kan variëren afhankelijk van het type behang dat je koopt, dus je moet altijd de aanbevolen breedte voor je type behang controleren voordat je je rollen koopt.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met het patroon van het behang als je de breedte berekent. Als het patroon horizontaal wordt gelijmd, zal er meer behang nodig zijn om de muur volledig te bedekken. Ook als het patroon grote bloemmotieven of figuren bevat, heb je waarschijnlijk meer rollen nodig om de muur te bedekken.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de aanbevolen overlap bij het kopen van behang. Veel fabrikanten adviseren een overlap van ongeveer 7 cm, wat betekent dat je ongeveer 7 cm extra behang moet kopen wanneer je een muur bedekt. Als je dit doet, weet je zeker dat de muur volledig bedekt is en dat er geen lege ruimtes ontstaan.

Wat is de optische impact die je krijgt met verschillende soorten behang?

Verschillende soorten behang hebben verschillende optische effecten en kunnen het uiterlijk van een kamer drastisch veranderen. Een effen behangpapier geeft bijvoorbeeld een eenvoudige look, terwijl een patroonbehangpapier de kamer meer leven en kleur geeft. Behang met bloemmotieven of abstracte patronen kan een uniek en aantrekkelijk effect hebben, terwijl gestreepte of getextureerde behangpapieren een geavanceerd en modern uiterlijk geven.

Vinylbehang is ook een populaire optie, omdat het makkelijk schoon te maken is en over het algemeen duurzamer is dan andere soorten behang. Het kan ook bestand zijn tegen water, waardoor het een goede optie is voor badkamers en keukens. Vinylbehang is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor je de mogelijkheid hebt om een uitgesproken design te creëren.

Kurkbehang is ook een optie die steeds populairder wordt. Het voegt warmte toe aan de ruimte, waardoor het perfect is voor slaapkamers of woonkamers. Het kan ook bestand zijn tegen vocht en geluiden, waardoor het een uitstekende keuze is voor drukke omgevingen zoals kantoren of vergaderruimtes.

Kortom, er zijn veel verschillende opties als het gaat om behang. Je kunt kiezen uit verschillende soorten, stijlen en kleuren om jouw persoonlijke stijl te creëren. Of je nu op zoek bent naar eenvoudige effen behangpapieren of exotische patroonbehangpapieren, er is voor ieder wat wils!